Hiperaktiviteti i fëmijëve në shkollë, çfarë duhet bërë? Një sugjerim praktik

Nga : Adelina Pjetra  Psikologe Klinike , Terapiste EMDR & BWRT Të menaxhosh hiperaktivitetin në shkollë mund të bëhet shumë e vështirë nëse mësuesit  nuk janë formuar në mënyrë të përshtatshme  mbi strategjitë më efikase për të frenuar efektet negative. Hiperaktiviteti në shkollë nuk mund të menaxhohet duke improvizuar në moment , por është e nevojshme të …

ADHD vs PTSD tek fëmijët…

Duke folur për ADHD si një çrregullim  do të thotë ta konsiderosh si një entitet të mirëpërcaktuar klinik, me simptoma karakteristike të dallueshme nga ato të sëmundjeve të tjera. Në fakt, duke pasur parasysh kompleksitetin e kushteve klinike që paraqesin për ne si ADHD, do të ishte më e përshtatshme për të folur nga një …

Policët, një grup me rrezik të lartë në zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor.

Të parët në veprim , të fundit që kërkojnë ndihmë… Policët, një grup me rrezik të lartë në zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor. Oficerët e policisë janë ushtarët e vijës së parë në konfliktet e përditshme, incidentet, aksidentet dhe kur ka dhunë. Ndonëse shpesh janë të nënçmuar, këta burra dhe gra ndihmojnë që komunitetet …

BWRT® Një mënyrë e re e trajtimit të problemeve të shëndetit mendor : Adelina Pjetra -Psikoterapiste

PSIKOLOGJIA , ASHTU SI ÇDO FUSHË DHE PROFESION ËSHTË NJË SHKENCË NË ZHVILLIM . NË BOTË , APLIKOHEN DHE ZHVILLOHEN TEKNIKA DHE QASJE TË REJA TERAPEUTIKE , ME QËLLIM PËR TË OFRUAR NJË SHËRBIM  MË TË  SPECIALIZUAR NË TRAJTIMIN E PROBLEMEVE TË SHËNDETIT MENDOR. Terapia BWRT ( Brainworking Recursive Therapy) , është një ndër terapitë …

Psikologjia : Psikologu në fusha të ndara.

Pyetjes se çfarë është psikologjia, sot mund ti përgjigjesh gjithashtu edhe përmes përshkrimit të disa prej degëve të saj. Ato ilustrojnë më së miri ndryshueshmërinë që ekziston sot në psikologji. Shoqata Psikologjike Amerikane, është organizata më e rëndësishme e psikologëve në Shtetet e Bashkuara e cila ka 45 seksione, të cilat përfaqësojnë interesa në fusha …

BWRT për trajtimin e Ankthit

Ankthi është një pjesë normale e jetës së përditshme që prek të gjithë. Është ajo që ne ndiejmë kur jemi të shqetësuar ose të frikësuar, dhe do të vijë dhe të shkojë si një reagim i natyrshëm ndaj situatave stresuese. Ndonjëherë, ankthi mund të shkaktojë sulme paniku dhe përgjigjen “lufto ose fluturo”. Kjo është kur …